Het ontstaan van

De Wilde Winkel

“Van een passie je beroep maken”

Eerlijk vlees

“Patrick, er worden hier in de duinen veel herten geschoten.  Zullen we er samen eentje kopen en verwerken bij jou in de slagerij?”

Vroeg een vriend die boswachter is. Zo gezegd, zo gedaan.  Al snel kregen anderen hier lucht van en die lustten ook wel een hertenbiefstukje! 

Vanaf dat moment ben ik pakketten gaan maken van wilde herten uit de duinen. Deels omdat het gewoon heerlijk vlees is, maar ook omdat eerlijker vlees eigenlijk niet bestaat. Deze dieren hebben vrij rondgelopen en halen hun voedsel uit de natuur. 

De dieren worden geschoten om de wildpopulatie onder controle te houden. Herten hebben hier geen natuurlijke vijand, daarom worden populaties al snel te groot en is er te weinig voedsel voor al deze dieren. Afschot is daarom noodzakelijk. 

Veel wild komt vanuit de hele wereld via groothandels bij de horeca terecht, een prima concept. Maar toch streef ik naar een kortere keten, waarbij lokaal wild ook voor de consument beschikbaar is.